Gluten- och laktosfri morotskaka

Gluten- och laktosfri morotskaka
Foto: Sonja Dahlgren
Jessica FrejMaria Blohm
Jessica FrejMaria Blohm

Gluten- och laktosfri morotskaka

17 ingredienser

Saftig morotskaka utan gluten och laktos. Bakas på bland annat fiberhusk och havremjöl. Recept ur appen Tårtor! Cook & bake gluten free.

Saftig och kryddig kaka, med en len frosting på färskost. En klassisk kaka som alltid går hem. Bakad i tre formar för att det blir enklare att montera tårtan.

Ingredienser

portioner

Bottnar, 3 st

  • ca 5 morötter
  • 4 ägg
  • 360 g strösocker
  • 150 g laktosfritt smör
  • 165 g majsstärkelse
  • 135 g havremjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ingefära
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g laktosfri mjölk

Frosting

  • 300 g laktosfri grädde
  • 300 g färskost, laktosfri
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5-7 minuter.
  2. Smält smöret.
  3. Riv morötterna fint.
  4. Blanda smör, morötter och mjölk.
  5. Blanda de torra ingredienserna väl.
  6. Blanda ihop alltsammans snabbt.
  7. Häll tre smorda runda lika stora formar ca 20 cm, baka i 175 grader 35 minuter.
  8. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, så att den blir riktigt fast.
  9. Blanda försiktigt i cream cheese.Lägg ca 1/3 av krämen mellan bottnarna och spackla resten över morotskakan.