Vietnamesiska sommarrullar

30 min
4 - 6
Vietnamesiska sommarrullar
Foto: TV4
30 min
4 - 6

Du behöver

Vårrullar

  • 12 stora vietnamesiska rispapper
  • 0,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar
  • 150 g glasnudlar, kokta och avrunna
  • 150 g färska skalade räkor
  • 200 g kycklingfilé
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 200 g salmalax
  • 1 näve färska böngroddar
  • 1 morot, skuren i tunna stavar
  • 0,5 gurka, skuren i tunna stavar
  • 4 salladslökar i tunna strimlor
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka thaibasilika

Sås 1

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl finhackade jordnötter
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 lime, saften av
  • 1 msk vatten

Sås 2

  • 1 lime, saften av
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk riven ingefära, saften av
  • 0,5 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter.
  2. Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna.
  3. Sås
    Blanda ihop ingredienserna till respektive sås. Ställ åt sidan.
  4. Ta fram en stor skål eller fat med kallt vatten.
  5. Doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
  6. Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. 
  7. Lägg i ca 5 cm från kanten - emot dig - en liten avlång bunt räkor, salladsblad, böngroddar, morot, gurka, kyckling, salladslök och till sist koriander, thaibasilika och mynta.
  8. Rulla ifrån dig ett varv, vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats.
  9. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt.
  10. Lägg i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept