Sidfläsk och grönsaker i svart bönsås

Jennie Walldén KM

Sidfläsk och grönsaker i svart bönsås

13 ingredienser

30 min

Knaperstekt sidfläsk, pak choi och spetspaprika i svart bönsås. God och snabblagad festmat med asiatiska smaker.

Vintips
6470 Duseigneur Mas Louise, Cote du Rhone

Ingredienser

portioner
  • 400 g färskt sidfläsk, skivat
  • 1 gul lök, tunt skivad som båtar
  • 2 röda spetspaprikor, urkärnade och delade i bitar
  • 3 pak choi, bladen separerade och delade på mitten
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 msk black bean sauce
  • 3 msk muscovadosocker
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 2 tsk hoisinsås
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Blanda ingefära, black bean sauce, vitlök, muscovadosocker, balsamvinäger, hoisinsås, tomatpuré, sambal, och sesamolja till en tjock sås.
  2. Stek sidfläskskivorna på medelhög värme till de börjar få fin färg och blir krispiga på ytan.
  3. Tillsätt lök och paprika i pannan och låt steka i några minuter. Ha riktigt hög värme i pannan för bästa resultat.
  4. Lägg i pak choi och låt fräsa med i 30 sekunder. Tillsätt såsen, rör runt och låt det hela få ett uppkok.
  5. Servera med osaltat jasminris.