Sichuan chicken kung pao

Sichuan chicken kung pao
Foto: Recept.nu
Från Nyhetsmorgon

En fantastiskt god rätt som är het på två olika sätt och sprängfylld med härliga smaker. Detta är en riktig klassiker från sichuanköket i Kina och är älskad världen över. /Jennie

Spara broccolibuketterna till någon annan rätt.

17 oktober 2014
Visa mer
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 1,5 tsk chiliflakes
  • 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar
  • 2 dl jordnötter
  • neutral rapsolja, att steka i

Marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 msk sherry eller 1 tsk risvinäger
  • 1,5 tsk potatismjöl

Sås

  • 2 msk svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • nykokt jasminris till servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredreinser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna på högsta värmen till den rycker. Häll i oljan och tillsätt ingefära, vitlök, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den börjar bli gyllene. Tillsätt då broccoli, morot och salladslök. Fräs i 1 minut, häll sedan på såsen och jordnötterna. Rör om så allt täcks av såsen. Servera genast med nykokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept