Sichuan chicken kung pao

30 min
4
Sichuan chicken kung pao
Foto: Recept.nu
Från Nyhetsmorgon

En fantastiskt god rätt som är het på två olika sätt och sprängfylld med härliga smaker. Detta är en riktig klassiker från sichuanköket i Kina och är älskad världen över. /Jennie

Spara broccolibuketterna till någon annan rätt.

17 oktober 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 1,5 tsk chiliflakes
  • 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
  • 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar
  • 2 dl jordnötter
  • neutral rapsolja, att steka i

Marinad

  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 msk sherry eller 1 tsk risvinäger
  • 1,5 tsk potatismjöl

Sås

  • 2 msk svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • nykokt jasminris till servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredreinser till såsen i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna på högsta värmen till den rycker. Häll i oljan och tillsätt ingefära, vitlök, sichuanpeppar och chiliflakes. Vänd direkt ner kycklingen och stek till den börjar bli gyllene. Tillsätt då broccoli, morot och salladslök. Fräs i 1 minut, häll sedan på såsen och jordnötterna. Rör om så allt täcks av såsen. Servera genast med nykokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept