Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefärsbroccoli och chili

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefärsbroccoli och chili
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Stekt pilgrimsmussla som serveras med ingefärsbroccoli och en hemslagen majonnäs smaksatt med gochudjang (koreansk chilipasta) eller srirachasås.

5 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g pilgrimsmusslor
  • 4 msk sesamfrön, gärna svarta
  • 30 g smör
  • 0,25 litet vitkålshuvud
  • 1 broccoli, endast buketterna (spara stammen till soppa eller wok)
  • 100 g shiitake eller små skogschampinjoner
  • 6 salladslökar, skurna i 3 cm bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1-2 röda chilifrukter, tunt skivade
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 1 dl majonnäs (gärna hemslagen)
  • 1 tsk gochudjang (koreansk chilipasta) eller 0,5 tsk srirachasås
  • salt
  • neutral rapsolja att steka i

Till servering

  • kokt jasminris

Gör så här

  1. Börja med att blanda majonnäsen med gochudjang eller srirachasås. Ställ åt sidan.
  2. Skär kålen i stora bitar och sära sedan bladen från varandra.
  3. Hetta upp en wok eller en stekpanna till den nästan ryker.
  4. Stek först svamp i 1 minut, sen kål, broccoli, salladslök, vitlök, ingefära och chili i ca 1 minut till.
  5. Häll i soja, sesamolja och honung och vänd runt väl så alla grönsaker täcks av smaksättarna. Stek i ytterligare 1 minut och dra sedan av värmen.
  6. Torka av pilgrimsmusslorna. Salta, pensla med matoljan och vänd sedan i sesamfröna.
  7. Stek på varje sida ca 1 minut. Servera genast med de wokade grönsakerna, chilimajonnäsen och ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept