Kyckling cashew

Jennie Walldén KM

Kyckling cashew

14 ingredienser

30 m

Detta är en av mina barns favoriträtter. Och många av mina vänners med! Detta är enkel och riktigt härlig mat med smaker som alla gillar! /Jennie

Maya Samuelssons vintips
Nottage Hill, Riesling från Australien, 16426

Ingredienser

portioner

Sås

  • 2 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 0,75 dl ostronsås
  • 1 msk svart bönpasta/bönsås
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja

Kyckling och tillbehör

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter, i slantar
  • 1 röd paprika, i munsstora bitar
  • 3 salladslökar, i 3 cm-bitar
  • 2 pak choi, i grova bitar
  • neutral olja, att steka i

Servering

  • 200 g cashewnötter (eller jordnötter)
  • jasminris

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
  2. Skär kycklinglårfilén i lagom munsstora bitar (cirka 2 x 2 cm). Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
  3. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den andra vitlöksklyftan. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
  4. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt jasminris.