33 ingredienser
ca 1 h
Hamburgare med koreansk kryddning och tillbehör som coleslaw "kimchi-style", chilimajonnäs och chilipotatis.
Vem älskar inte burgare och pommes frites? Jag är en i skaran och här är min koreanska tolkning på denna klassiker. Fylld med mustiga smaker och med en kryddstark knorr blir burgaren supergod och känns lite ny. Prova själv! /Jennie Walldén
Dryckestips från Alf Tumble
Öl ligger närmast till hands, dels på grund av den adderade kryddhettan och dels för att parera sötman. På amerikanskt nybryggarmanér bjuder 10680 Sierra Nevada Celebration Fresh Hop Ale 2013 på en bärs med mycket smak och karaktär. Den färska humlen uttrycker sig en blommig arom och tydlig beska i eftersmaken. Tack vare en geneörs maltkropp med karamell och rågbrödstoner är resultatet mycket balanserat. Ihop med maten rundas beskan av samtidigt som kryddorna i burgaren kommer till sin rätt.
Vill du, liksom många andra, dicka ett glas rött till är det rejält med frukt som gäller. 26001 Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011 är ett bra exempel på hur zinfandeldruvan (även kallad primitivo) kan smaka när den inte blir för syltig eller alkoholstark. Blåbär, choklad, korinter och pepparmint i buketten. Och en mjuk och lättsam smak med liten strävhetunderlättar för mötet med burgaren.
Ett alternativ som ligger snäppet upp i både kvalitet och pris är 22562 Seghesio Sonom Zinfandel. Samma druva och urspung men större intensitet, bättre struktur och längre eftersmak.