Hoisinanka på Pekingvis

Från Nyhetsmorgon

Jennie Walldéns Pekinganka med krispigt skinn och hemgjord five spice-krydda. Servera som paket i små kinesiska pannkakor.

Vintips från Alf Tumble
1441 Camden Town Brewery Camden Pale Ale, Storbritannien, England (Betyg  4) Brittisk törstsläckare med modern humletouch utan att bli för besk, vilket underlättar mötet med kryddhet mat. Låg alkohol höjer dessutom statusen som törstsläckare.

15 augusti 2014
Visa mer
4

Du behöver

Five spice-krydda

  • 1 tsk szechuanpeppar (eller hel vitpeppar)
  • 1 st stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk kanel

Övrigt

  • 700 g ankbröst
  • 1 msk five spice, se ovan
  • 0,5 + 1 dl hoisinsås
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 st mandarinpannkakor eller 2 pkt minitortillas
  • 1 st gurka i tunna stavar
  • 4 st salladslökar i tunna stavar

Gör så här

  1. Mal alla kryddorna i en mixer till fint pulver.

  2. Skär av skinnet från ankbrösten.
  3. Strimla skinnet och även de skinnlösa ankbrösten.
  4. Lägg det strimlade ankskinnet i en torr panna.
  5. Stek till de släpper sitt fett och blir krispiga.
  6. Lägg det krispiga skinnet på hushållspapper och häll ut det mesta av ankfettet.
  7. Stek det strimlade ankköttet i pannan, strö på five spice och låt fräsa på hög värme i 2 minuter.
  8. Tillsätt 0,5 dl hoisinsås och sesamoljan och låt steka med i 1 minut.
  9. Servera genast mandarinpannkakor eller små tortillabröd, hoisinsås, stavad gurka och salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept