Chokladsoppa, bär samt brynta kaksmulor och mandel

Chokladsoppa, bär samt brynta kaksmulor och mandel
Foto: Recept.nu
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Chokladsoppa, bär samt brynta kaksmulor och mandel

11 ingredienser

20 min

Mäktig soppa som blir allas favorit – speciellt barnen älskar den, även vuxna! Man orkar inte så stor portion, så små skålar passar bra.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl sötmandel, grovhackad
  • 6 Bragokex
  • 1 tsk socker, gärna muscovado eller farin
  • 125 g färska hallon
  • 125 g färska blåbär
  • 3 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Koka försiktigt upp mjölk och grädde. Dra av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg i den heta gräddmjölken. Vispa till all choklad har smält. Låt svalna något.
  2. Smält smör till det tystnar. Lägg i mandel och smula i kexen i grova bitar. Strö över socker och låt det hela bli lite brynt under omrörning. Det tar ca 2 minuter. Häll över på en tallrik och låt svalna.
  3. Häll ljumma soppan i skålar. Lägg en sked glass i mitten och strössla kak-och mandelsmulor över och toppa med hallon och blåbär. Servera och njut!