Chokladpavlova med hallon

Jennie Walldén KM

Chokladpavlova med hallon

8 ingredienser

Makalöst god pavlova med mörk choklad, vispad grädde och färska hallon. Perfekt som avslutning på en härlig middag.

Bengt Frithiofssons dryckestips
7601 Crémant de Bourgogne Rosé (4 solar)

Ingredienser

portioner

maräng

  • 75 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk majsstärkelse

Fyllning

  • 5 dl grädde
  • 500 g färska hallon
  • 50 g mörk choklad, skuren i tunna flisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum som kan vändas upp och ner utan att släppa från bunken. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vispa sedan i vinäger och maizena. Vänd till sist ner den smälta, avsvalnade chokladen med en slickepot. Vänd försiktigt och ej för mycket så bildas det vacker marmorering av chokladen.
  3. Bred ut marängsmeten som en rund botten med diameter på ca 25 cm på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 1 timme och 30 minuter. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna svalna i eftervärmen.
  4. Vispa grädden och bred på marängen. Toppa med hallon och flisad choklad. Servera och njut!