Blondies med citron och blåbär

Jennie Walldén KM

Blondies med citron och blåbär

9 ingredienser

Magiskt god och kladdig kaka med vit choklad, citron och blåbär.

Maya Samuelssons dryckestips
St Stephan´s Crown Tokaji Aszú, Ungern, 2928

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 225 g vit bakchoklad, grovhackad
  • 200 g blåbär
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 citron, skal och juice

Till servering

  • vaniljglass (av god kvalitet)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och dra av från värmen. Tillsätt 125 g av den vita chokladen och låt smälta i det varma smöret.
  3. Blanda ner strösocker, vaniljpulver, rivet citronskal och citronjuice i det smälta chokladsmöret. Rör sedan i äggen, ett i taget, i blandningen. Vänd till sist i mjölet och blanda till det är en jämn smet.
  4. Klä botten av en fyrkantig form (20x20 cm) med bakplåtspapper. Smöra kanterna. Häll i kaksmeten. Grovhacka resten av den vita chokladen, 100 g. Toppa kakan med choklad samt blåbär.
  5. Grädda mitt i ugnen, ca 20-25 minuter.
  6. Låt kakan svalna innan du skär den i fyrkanter. Servera kakan med halvsmält vaniljglass.