Blåbärspaj med citron och vit choklad

Från Nyhetsmorgon

Jennie Walldéns goda blåbärspaj med smak av citronzest och vit choklad. Smulpaj med blåbär när den är som bäst!

15 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

Blåbärspaj med vit choklad

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 400 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • smör till formen

Till servering

  • vaniljgrädde eller glass

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker och rivet citronskal. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  2. Lägg blåbär, potatismjöl och socker i en smörad pajform och skaka runt. Toppa med smulorna och vit choklad.
  3. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna med lite mjuk vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept