Kycklingrulader med krämig paprikasås

Kycklingrulader med krämig paprikasås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
jan boris-moller
jan boris-moller

Kycklingrulader med krämig paprikasås

Av: Jan Boris-Möller

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 min

Fetaostfyllda kycklingrulader trivs bra med den goda paprikasåsen. Servera som varmrätt eller ställ fram ruladerna kalla och skurna i bitar på buffén.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 8 skivor rökt skinka
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 6 dl vatten
  • crème fraîche
  • salt
  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Banka ut kycklingfiléerna mellan plast, en vanlig plastpåse funkar bra.
  2. Lägg filén på ett ark aluminiumfolie. Lägg på skinka och en rad av fetaost.
  3. Rulla hårt och tvinna ihop ändarna på aluminiumfolien. Koka lätt i vatten cirka 4-8 minuter beroende på tjocklek (innertemperaturen ska hålla 60-62 grader).
  4. Sås: Strimla paprika och koka den med vatten, vinäger och grädde i cirka 10 minuter. Kör i mixer med crème fraîche till önskad konsistens. Salta.
  5. Servera kycklingrullarna med paprikasåsen.