Vild kålpudding med rödkål och fetaost

ca 60 min
4
Från Nyhetsmorgon

Kålpudding på mager viltfärs med fetaost. En spännande och god kålpudding gjord på rödkål med massor av antioxidanter .

14 januari 2013
Visa mer
ca 60 min
4

Du behöver

  • 1 litet huvud rödkål
  • 300 g viltfärs
  • 200 g fetaost
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk honung
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort roten på kålhuvudet och skär rödkålen i bitar.
  3. Finhacka löken.
  4. Fräs rödålen mjuk, ca 10-15 min, tillsammans med lite honung i olja i en stekpanna på medelvärme.
  5. Blanda lök, vilttfärs, rosmarin och smulad fetaost.
  6. Smörj en ugnsfast form och lägg i hälften av kålen, sedan färssmeten och sist resten av kålen på toppen och ringla över resterande honung.
  7. Grädda din kålpudding högt upp i ugn i ca 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept