Tartar på färskrökt lax - smørrebrød

Från Nyhetsmorgon

Laxtartar - det klassiska smørrebrødet i Smörrebrödsdrottningen Ida Davidsens tappning.

Sommelier Helena Marstranders dryckestips till smörrebröd:
OP Andersson Akvavit (4 solar)
Oppigårds Golden Ale (4 solar)
Nils Oscar India Ale (5 solar)
Dönnhof Riesling 2007 (4 solar)

6 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 skivor smörat franskbröd
  • 400 g rökt, hackad lax
  • 4 msk grovt riven pepparrot
  • 4 tsk kapris
  • 4 msk hackad rödlök
  • 4 st äggulor
  • 1 kruka hackad kruspersilja att garnera med

Gör så här

  1. Lägg den skurna laxen på brödet, inget bröd får synas. Garnera med pepparrot, kapris, hackad rödlök. Lägg på äggulan och avsluta med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept