Tunnbröd med nystekt kyckling

4

Du behöver

  • 2 st tunnbröd
  • 1 st kyckling
  • 0,5 st spetskålshuvud
  • 2 st morötter
  • 1 st äpple
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • god vitvinsvinäger
  • gräslök
  • grovkornig senap
  • Salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kålsallad
    Finstrimla spetskålen och grovriv morötterna.
  2. Strö lite salt över grönsakerna.
  3. Lägg grönsakerna på en handduk eller på papper så att vätskan från grönsakerna rinner bort.
  4. Krama grönsakerna lite innan de blandas med majonnäs och crème fraiche.
  5. Smaka av kålsalladen med salt, peppar och lite god vitvinsvinäger.
  6. Kyckling
    Sätt ugnen på 120 grader.
  7. Skär kycklingen fri från ben.
  8. Salta och peppra kycklingen och stek den på tills den fått en gyllenbrun färg. Börja med att steka skinnsidan.
  9. Stek kycklingen färdig i 120 grader varm ugn till en kärntemperatur på 67 grader.
  10. Vid servering
    Värm tunnbröden i 120 grader varm ugn ett par minuter.
  11. Linda in brödet i en handduk så de håller värmen, servera på ett fat.
  12. Lägg kålsalladen i en skål.
  13. Skär äpplet i 1-2 cm stora bitar.
  14. Finskär gräslöken.
  15. Strö äppelbitarna och gräslöken över kålsalladen.
  16. Skär skivor av den nystekta kycklingen.
  17. Låt var och en göra sin egen tunnbrödrulle.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept