Grönkålspaj med valnötter

6

Du behöver

Grönkålspaj med valnötter

  • 300 g färsk grönkål
  • 75 g kallt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kesella
  • 3 st rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 st ägg
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 dl riven cheddarost
  • 1 dl grovt hackade valnötter

Gör så här

  1. Grönkålspaj med valnötter
    Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg.
  2. Tryck ut den i en pajform, ungefär 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och låt vila kallt i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  3. Grovhacka grönkålen och koka några minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i en skvätt olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.
  4. Vispa ihop ägg och grädde, fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Strö över valnötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept