Födelsedagstårta

Från Nyhetsmorgon

Enkel gräddtårta med sockerkaksbotten fylld med vaniljkräm, fruktpuré, krossade maränger och färska bär.

28 april 2013
Visa mer

Du behöver

Tårtbotten

  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Tårtfyllning

  • 2 dl vaniljkräm
  • 1 l bär
  • 1 banan
  • 4-5 dl gräddade, vispad
  • 1 tub Ellas kitchen persika och banan (fruktpuré)
  • maränger

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt poröst.
  3. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda gärna med en gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt.
  5. Smörj och bröa en rund bakform cirka 2,3 cm i dimmeter och häll i smeten. Grädda i nederdelen av ugnen 45-50 minuter.
  6. När tårtbotten har svalnat, skär den i 3 bottnar.
  7. Tårtfyllning
    Vaniljkräm, mosade bär och mosad banan blandas med lite grädde och fördelas på första botten.
  8. Lätt på en tårtbotten till och bred på krossad maräng blandad med grädde och fruktpuré.
  9. På med sista botten, täck hela tårtan med grädde och bär (eller det födelsedagsbarnet gillar).
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept