Kafta bsoniye

Kafta bsoniye
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

En spännande rätt med köttfärs, potatis, paprika och massvis med kryddor.

4 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 600 gram gram nötfärs
  • 1 st lök
  • 3-4 st tomater
  • 1 st paprika
  • 1 kilo potatis
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sju sorters kryddor eller kaftakrydda
  • 1 st passerad tomat
  • 1-2 liter vatten

Gör så här

  1. Blanda samman köttfärsen, den hackade löken och persiljan. Krydda med salt, peppar och sju sorters kryddor (eller kaftakryddan)
  2. Skala potatisen och skär den i skivor. Fritera lätt i olja.
  3. Tag nötfärsen och tryck ut den i botten på en form.
  4. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå nötfärsen.
  5. Ta de friterade potatisarna och lägg ett lager ovanpå tomaterna.
  6. Blanda passerade tomater med vatten, svartpeppar och salt. Häll över gratängen.
  7. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept