Udonnudlar med biff i koreansk ölbuljong

Udonnudlar med biff i koreansk ölbuljong
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g färska udonnudlar
  • 400 g ryggbiff
  • 1 st pak choi (kinesisk salladskål)
  • 4 st salladslökar
  • 4 st ägg
  • 1 st rödlök
  • 100 g koriander
  • 33 cl japanskt öl
  • 2 st röd chili
  • 2 st citrongräs
  • 100 g ingefära
  • 100 g vitlök
  • 3 st limeblad
  • 0,25 dl matolja
  • 2 st tärningar kycklingbuljong
  • 1 l vatten
  • 1 st morot
  • 1 st lime
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka pak choi, strimla rödlök, finhacka salladslöken samt riva moroten.
  2. Hacka chilin och ta bort kärnorna. Tillsätt vitlök, ingefära, limeblad, citrongräs och blanda samman med matolja.
  3. Kör chiliblandningen med en stavmixer så att alla ingredienser blandas och blir till en chilipasta.
  4. Koka upp vatten till buljongen och koka tillsammans med tärningarna och samt ölen.
  5. Smaksätt buljongen med lite chilipasta, beroende på vilken styrka du vill ha.
  6. Salta och peppra.
  7. Stek biffen i en het panna ca 30 sekunder på varje sida, i den här rätten passar det utmärkt att ha köttet ”rare”. Vill du ha genomstekt kött går det också bra.
  8. Salta och peppra köttet.
  9. Koka udonnudlarna i saltat vatten. Nudlarna ska vara färska och behöver då bara koka ca 30 sekunder.
  10. Låt nudlarna rinna av och lägg sedan upp i en skål.
  11. Knäck ner äggen i buljongen och häll det sedan över nudlarna.
  12. Strö de hackade grönsakerna över rätten.
  13. Skär köttet i tunna skivor och placera på toppen av grönsakerna.
  14. Garnera med koriander och en skiva lime.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept