Frida Nilssons churros

4

Du behöver

  • 2,5 dl mjölk
  • 120 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • socker
  • kanel
  • neutral olja

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
  2. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.
  3. Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.
  4. Gör en spritspåse av bakplåtspapper eller en plastpåse och lägg i degen. Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar.
  5. Hetta upp frityrolja till 180 grader.
  6. Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen och spritsa ner ca 5 cm långa churros i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.
  7. Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd nystanet i kanel och socker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept