Carne asada taco

Carne asada taco

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Lyxigare variant på tacos med marinerad oxrygg och hemgjorda tillbehör.

Bengt Frithiofssons dryckestips:
5397 L.A. Cetto, Petite Sirah, Mexico (3 solar)

Ingredienser

portioner
  • 300 g svensk hängmörad oxrygg
  • flingsalt
  • matolja

marinad

  • 3 limefrukter, pressade
  • 0,5 tsk mexikansk oregano, mexikansk
  • 1 tsk korianderfrö, krossade
  • 1 tsk kummin, krossad
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 flaska mexikansk öl

garnityr

  • pico de gallo
  • savoykål, tunt strimlad
  • guacamole
  • gul lök, friterad
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Marinera oxryggen i marinaden över natten.
  2. Torka av marinaden, bryn oxryggen ordentligt runt om i lite matolja, stek klar i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 55 grader, låt vila i 5- 10 minuter. Tranchera köttet i 0,5 cm tjocka skivor och salta.
  3. Servera med tillbehören.