Baja fish taco

Baja fish taco

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

34 ingredienser

Fisktacos med friterad vit fisk, salsa verde, guacamole, pico de gallo och syrad grädde. Otroligt god variant!

Bengt Frithiofsons dryckestips:
88165 Desperados, Heineken (4 solar)

Ingredienser

portioner

Pico de gallo (färsk tomatsalsa)

  • 2 kvisttomater (ekologiska)
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 jalapeño, finhackad
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 tsk salt

Guacamole

  • 2 avokador
  • 0,5 kvisttomat (ekologisk)
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 limefrukt, pressad
  • 1 msk koriander, hackad
  • salt
  • 0,5 jalapeño, finhackad

Salsa Verde

  • 2 limefrukter, pressade
  • 1 tsk salt
  • koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 avokodo
  • 0,5 dl tomatillo, avrunna

Baja fish taco

  • 300 g vit fisk (torsk, kummel, kolja)
  • vetemjöl
  • salt

Frityrsmet

  • 1,5 dl öl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl

Kålsallad

  • 0,25 rödkål
  • 0,5 silverlök

Syrad grädde

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Servering

  • koriander
  • tortillabröd

Gör så här

Pico de gallo

  1. Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, blanda med lök, jalapeño och koriander. Smaka upp med salt och limejuice.

Guacamole

  1. Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, gröp ur avokadon - mosa samman med övriga ingredienser i en mortel. Guacamolen ska inte vara slät utan det ska finnas lite bitar kvar i den. Smaka upp med salt och ev. jalapeño.

Salsa verde

  1. Mixa limejuicen, salt och koriandern helt slät. Tillsätt avokado, vitlök, chili och mixa igen. Mixa sedan i tomatillon till önskad konsistens, chunky eller slät.

Baja fish taco

  1. Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten, låt stå i 15 minuter innan den används. Skär ner fisken i avlånga bitar ca 1 cm breda och 8 cm långa. Vänd i vetemjöl och salta fisken. Vänd sedan i frityrsmeten och fritera på 170 grader i olja. När fisken är gyllene är den klar, ta upp och låt den rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Kålsallad

  1. Strimla rödkål och silverlök, blanda.

Syrad grädde

  1. Blanda samman grädde och vinäger, låt stå i rumstemperatur och tjockna i ca 2 timmar, smaka upp med salt och ev. mer vinäger.