Ugnsbakad kolja med toscanska smaker

25 min
4
25 min
4

Du behöver

  • 2 koljafiléer
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tomater
  • 1 liten burk rostad paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 100 g oliver, gärna blandade
  • 1 påse blandsallad
  • färskriven parmesan

Gör så här

  1. Pensla lite olivolja på plåten och salta, lägg koljan på plåten.
  2. Baka fisken i ugnen på 150°C i cirka 10 min.
  3. Skär tomater och paprika i grova bitar. Skiva schalottenlök, vitlök och chilifrukt tunt. Blanda alltsammans med olivolja och nymald svartpeppar.
  4. Ta ut koljan ur ugnen och lägg på grönsakerna. Värm det i ugnen cirka 5 min.
  5. Höj ugnstemperaturen till 225°C och låt gå i ugnen ytterligare 5 min.
  6. Avsluta med att riva över basilika och nymald svartpeppar. Garnera med oliver. Servera med en blandsallad och nyriven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept