Timjan och vitlöksstekt Hjälmargös

Från Nyhetsmorgon

Timjan och vitlöksstekt Hjälmargös med spräckt tomatrödvinsås samt sallad på cocobönor, pinjenötter, basilika, parmesanost och oliver.

4 januari 2013
Visa mer

Du behöver

  • 12 bitar Hjalmargös á 80 g
  • 1 burk kokta bönor coco
  • 2 st shalottenlökar
  • 2 st tomater till rivning
  • 2 dl rödvinsås
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 80 g goda oliver
  • 4 st tomater
  • 2 st små paprikor
  • 2 st king solo vitlök
  • 1 st gemsallad
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 1 knippe basilika

Gör så här

  1. Dela tomater och parikan och rippla lite olivolja över och salt, peppra och riv lite timjan över, och rosta sakta i ugnen på 120 g i 1 timma eller mer beroende på konsistens.
  2. Halstra gösen med skinnsidan ner ca 2- 3 på var sida med timjan och vitlök i olivoljan. Skiva vitlöken fint och rosta den i oljan så att den blir gyllen brun , låt rinna av på ett papper.
  3. Koka upp rödvinsåsen tillsätt den fint hackade shalottenlöken och riv ner tomaten i såsen , slå i olivoljan och låt den vara "sprucken ".
  4. Vänd gem salladen med tomater paprikan bönor oliver , lägg upp det med gösen på rippla såsen runt och avsluta med parmesanost , pinjenötter, riven basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept