Spenat- och matvetesallad med rostad purjolök och jalapeño

2 - 4
Från Nyhetsmorgon

God sallad med matvete, råstekt purjolök, jalapeño och mandel, Ät som den är eller servera med kyckling, fisk eller kött.

6 mars 2015
Visa mer
2 - 4

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 2 dl kokt matvete
  • 1 påse spenat
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 jalapeño
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl rostad mandel
  • salt

Gör så här

  1. Skölj purjolöken och skär små stubbar, råstek den i panna med lite olivolja och salt.
  2. Riv limeskalet, pressa juicen och finhacka jalapeño och vitlök, blanda med olivoljan.
  3. Vänd ner matvete, spenat och purjolök, lägg upp och strö lite mandel på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept