Snabb kalvgryta med salvia och vitlök

Från Nyhetsmorgon

Snabb gryta med finstrimlat kalvkött, svamp, chili, vitlök, citron och salvia.

25 september 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår, finstrimlat
  • 200 g svamp, färskskuren
  • 2 shalottenlök, fint skivad
  • 1 chilifrukt , skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 kvistar färsk salvia, strimlad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl grädde
  • persilja, grovhackad
  • olivolja

Till servering

  • haricot verts

Gör så här

  1. Fräs kalvköttet i olivolja på hög värme i några minuter , slå det i ett durkslag och låt vätskan rinna av. 
  2. Hetta upp pannan igen tillsätt lök,chilin, vitlök och salvia, bryn det några minuter.
  3. Vänd ner köttet, smaksätt med citronsaft och citronskal och avsluta med grädden .
  4. Låt koka ihop, smaksätt med salt och toppa med persilja. Serveras med haricots verts.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept