Sill med citron, fänkål och koriander

1 dygn

Du behöver

  • 4 filéer inlagd sill

Lag

  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 citron, zest
  • 1 fänkål
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Servering

  • citronolivolja

Gör så här

  1. Koka upp 1-2-3-lagen (ättika, socker och vatten) och låt svalna. Rosta korianderfrö och fänkålsfrö i ugnen, 180 grader 8 min. Mortla fröna till ett fint pulver.
  2. Smaksätt sedan ca 5 dl lag med de mortlade fröna och zest från citronen.
  3. Hyvla fänkålen tunt på mandolin och tillsätt även denna. Lägg sillen i lagen och låt dra i minst ett dygn.
  4. Rippla lite citronolivolja över vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept