Sensommarbiffar med höstgrönt

4

Du behöver

  • 1 bit rotselleri
  • 1 st majrova
  • 1 st liten bit pepparrot
  • 0,5 st kålrabbi
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 st äggulor
  • 5 hg nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • en bit pepparrot
  • 1 msk socker
  • salladsblad

Gör så här

  1. Finhacka löken och skinkan. Blanda ner det i nötfärsen, salta och peppra. Blanda allt väl. Forma biffarna och stek dem i smör.
  2. Skär majrovan och kålrabbin i klyftor och sellerin i stavar. Stek dem klara i rapsolja på låg värme. Strö över socker, häll på vinägern mot slutet och låt koka in. Riv pepparroten.
  3. Servera biffarna med pepparrot, rotfruktsblandning, sallad och äggulan i sitt skal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept