Senap- och persiljamarinerad kycklingfilé

Fredrik Eriksson ny

Senap- och persiljamarinerad kycklingfilé

11 ingredienser

Senap- och persiljamarinerad kycklingfilé med avokado- och fetaostsallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer

marinad

  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk solrosolja
  • salt
  • svartpeppar

Avocado- och fetaostsallad

  • 150 g fetaost
  • 4 tomater (gärna gula)
  • 2 avokador
  • bladsallad
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda till er marinad av senap, persilja, solrosolja, salt och svartpeppar.
  3. Lägg ner kycklingbrösten i marinaden, gärna i ett par timmar.
  4. Ta upp kycklingbrösten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i ugnen tills de är färdiga, ca 15 minuter.
  5. Skär fetaost, tomater och avokado i mindre bitar.
  6. Dela salladen i bitar. Klipp gräslöken.
  7. Blanda tomater, fetaost och avokado i en bunke.
  8. Vänd ner sallad och gräslök.
  9. Salta och peppra.
  10. Skär varje kycklingfilé i fyra skivor.
  11. Blanda ner dem i salladen och servera genast, så att salladen inte tappar spänst.