Salmalax tataki med wasabi- och garigrönsaker

4

Du behöver

  • 500 g lax eller salmalax
  • chilikrydda
  • 1 pak soi
  • 1 broccoli
  • 3 salladslök
  • 1 morot
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk gari, (inlagd sushi-ingefära)
  • 2 msk soja
  • 1 msk solrosolja

Servering

  • crème fraiche
  • soja

Gör så här

  1. Gnid in chilikryddan på salmalaxen, dela den 2 ggr.
  2. Sota den/stek den hastigt i varm panna, ca 1 min på båda sidorna. Salta och kyl ner den, skär den sedan i 0,5 cm tjocka skivor.
  3. Skär pak soi grovt, likaså salladslöken. Plocka fina buketter av broccolin. Gör strimlor av moroten med hjälp av potatisskalaren.
  4. Stek grönsakerna i varm panna med solrosoljan, avsluta med morötterna så de håller sig krispiga.
  5. Slå på sojan, ta bort från värmen och vänd ner gari och wasabi. Servera grönsakerna ljumna till salmalaxen, gärna med lite soja och crème fraiche vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept