Sallad Kythira med pilgrimsmusslor

Från Nyhetsmorgon

Halstrade pilgrimsmusslor med grekisk sallad med fetaost, oliver, tomater och rostat lantbröd.

15 november 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 pilgrimsmusslor
  • olivolja till stekning

Sallad

  • 3 små rödlökar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • färsk timjan, repad
  • 1 nypa socker
  • salt
  • 200 g fetaost
  • 2 skivor grekiskt lantbröd
  • 10 basilikablad
  • 1 ask ruccola
  • 150 g kalamataoliver, gärna mini
  • svartpeppar

Garnering

  • 1-2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela tomaterna. Lägg löken och tomaterna på en ugnsplåt.
  3. Ringla över olivoljan. Strö över timjan, socker och salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  4. Smula fetaosten. Rosta brödet och bryt det i grova bitar. Finstrimla basilikan.
  5. Lägg upp rucola, rostad lök och tomater, fetaost och oliver på ett fat. Peppra och fördela brödbitarna över salladen. Strö över basilikan.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Halstra pilgrimsmusslorna 1-1,5 minuter på varje sida. Lägg musslorna på salladsbädden. Ringla över olivoljan och avsluta med lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept