Rostbiffsallad med riven tomat, kapris och basilika

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Matig och snabblagad sallad med rostbiff, haricots verts, vaxbönor och tomat.

6 mars 2015
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 400 g kalvrostbiff eller rostbiff
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger eller din favoritvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pkt haricots verts
  • 1 pkt vaxbönor
  • 2 mogna tomater
  • 1 gemsallad eller machésallad
  • 2 msk kapris
  • 1 ask basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut rostbiffen på ett fat.
  2. Koka haricots verts och vaxbönor i lättsaltat vatten i 2 min och kyl ner. Riv salladen.
  3. Blanda olja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Vänd ner bönorna och salladen i dressingen.
  4. Riv tomat över och tillsätt kapris som ger en god syra. Blanda försiktigt och lägg salladen på rostbiffen. Riv basilika över och salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept