Norsk kungskrabba Amoureuse

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Kungskrabba flamberad i Pernod. Serveras med gräddig champinjonsås med tomat och paprika.

15 november 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 16 bitar kungskrabba
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • 2 msk Pernod

Sås

  • 2 små schalottenlökar
  • 3 dl champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 1 tomat
  • 15 g smör
  • 1 msk kapris
  • 3 dl grädde
  • 2 msk färsk dragon och persilja, finhackade
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka svampen. Kärna ur och finhacka paprikan. Finhacka tomaten.
  2. Fräs löken och svampen i smöret. Tillsätt paprika och kapris och bryn i 1–2 minuter. Rör i tomaten. Tillsätt grädden.
  3. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter. Rör i örterna och smaka av såsen med salt och cayennepeppar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i krabban  och fräs dem snabbt under omrörning, 1–2 minuter. Pressa över citronsaften. Tillsätt 2–3 msk Pernod och flambera krabban i pannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept