Morotskaka med saffran och russin

40 min
40 min

Du behöver

  • 4 ägg
  • 400 g socker
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 pkt saffran
  • 6 dl gula morötter, rivna
  • 2 dl matolja
  • 1 dl russin

Glasyr

  • 300 g färskost
  • 0,67 dl florsocker
  • 0,5 pkt saffran

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg och socker, inte pösigt.
  2. Vänd sedan ner alla torra ingredienser och sist i med morötter och olja. Vänta med russinen.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, strössla ut russin och grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och saffran till glasyren, bred på kakan. Obs tänk på att kakan måste ha svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept