Kycklingciabatta med tapenadepotatis

Kycklingciabatta med tapenadepotatis
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En macka med kyckling och salt tapenadepotatis blir en snabblagad middag, en matig macka till utflykten eller lunchen.

22 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer (150 g/person)
  • 4 st ciabattabröd
  • 10 st små potatisar
  • 1 st chilifrukt
  • 2 st tomater
  • 1 st huvud romansallad
  • 2 st salladslökar
  • 1 st citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk chilitapenade
  • Svartpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Skär schnitzlar av kycklingfilen och skär ner chilifrukten.
  2. Behåll kärnorna om du vill ha lite starkare.
  3. Stek allt i olivolja, ca 2 minuter på var sida.
  4. Dela på brödet.
  5. Mosa varm, nykokt, potatis med chilitapenade och olivolja på ena sidan av brödet.
  6. Blanda salladen. Skiva tomater, salladslök och plocka salladen. Blanda samman allt med tapenade och olivolja.
  7. Fördela salladen på brödet och lägg sedan kycklingen på toppen.
  8. Riv lite citronskal fint på kycklingen, salta, peppra och ta det sista av tapenaden på ”bröd locket”.
  9. Servera lite sallad vid sidan och stäng kycklingciabattan.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept