Kycklingciabatta med tapenadepotatis

Kycklingciabatta med tapenadepotatis
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kycklingciabatta med tapenadepotatis

12 ingredienser

En macka med kyckling och salt tapenadepotatis blir en snabblagad middag, en matig macka till utflykten eller lunchen.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer [150 g/person]
  • 4 ciabattabröd
  • 10 potatisar (små)
  • 1 chilifrukt
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 2 salladslökar
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 förp chilitapenade
  • svartpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skär schnitzlar av kycklingfilen och skär ner chilifrukten.
  2. Behåll kärnorna om du vill ha lite starkare.
  3. Stek allt i olivolja, ca 2 minuter på var sida.
  4. Dela på brödet.
  5. Mosa varm, nykokt, potatis med chilitapenade och olivolja på ena sidan av brödet.
  6. Blanda salladen. Skiva tomater, salladslök och plocka salladen. Blanda samman allt med tapenade och olivolja.
  7. Fördela salladen på brödet och lägg sedan kycklingen på toppen.
  8. Riv lite citronskal fint på kycklingen, salta, peppra och ta det sista av tapenaden på ”bröd locket”.
  9. Servera lite sallad vid sidan och stäng kycklingciabattan.
  10. Smaklig måltid!