Krispig sallad med grönkål, äpple och apelsin

Fredrik Eriksson ny

Krispig sallad med grönkål, äpple och apelsin

8 ingredienser

När jag växte upp var grönkål endast garnering runt skinkan. Nu jobbar jag mycket med olika typer av garnityrer gjorda på den järnrika kålen. Helt klart en av mina favoritgrönsaker på julbordet. /Fredrik

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 6 stjälkar grönkål
  • 2 äpplen, gärna Ingrid Marie, i tunna klyftor
  • 1 apelsin, finrivet skal och pressad saft, och apelsinfileer
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk russin

Gör så här

  1. Koka grönkålen i lätt saltat vatten i 2–3 minuter. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda apelsinskal, -saft och honung. Salta och peppra. Vispa ner oljan och vänd ner grönkål, russin, apelsinfileer och äpple. Låt salladen marinera någon timme i kylskåp innan servering.