Kalvfärsbiffar med dijoncrème, savoykål och bacon

4

Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 2 msk hackade färska örter, te x basilika, persilja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • smör
  • 4 skivor bacon
  • Grönsaker:
  • 1 klyfta savoykål, ca 300 g
  • 1 st morot
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st lagerblad
  • Dijoncrème:
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda färs, örter, salt, cayenneppar och ägg i en bunke. Tillsätt grädden och blanda väl. Forma åtta små biffar och stek dem i smör 2-3 min per sida.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg baconet på en plåt och stek det i ugnen tills det blir krispigt 8-10 min.
  3. Skär savoykålen i fyra skivor ca en cm tjocka. Skala och finstrimla morot och lök. Lägg grönsaker och lagerblad i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker. Salta och låt koka 3-4 min.
  4. Blanda crème fraîche och senap i en kastrull och koka upp.
  5. Servera biffarna med bacon, grönsaker, dijoncrème och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept