Julvörtssnittar med julskinka, grönkål och äpple

Fredrik Eriksson ny

Julvörtssnittar med julskinka, grönkål och äpple

9 ingredienser

10 min

Enkla, juliga snittar gjord på vörtbröd, julskinka och grönkålssallad med äpple. Passar perfekt på julfesten.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor julvörtbröd (eller mörkt bröd)
  • 8 skivor julskinka (alt saltrulle)
  • 4 kvistar grönkål
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • citronsaft
  • 2 Ingrid marie äpple
  • 2 msk söt god svensk senap
  • 1 dl smetana

Gör så här

  1. Vispa ihop senap och smetana och bred på brödet. Lägg på julskinka. Skär sedan till önskade bitar.
  2. Riv grönkålen fint och marinera med oljan, lite salt och citronsaften. Strimla ner äpplen och blanda försiktigt.
  3. Toppa skinkkanapéerna med salladen och njut med lite god julöl.