Havtornsinkokta äpplen

4 - 8 på buffé)
Från Nyhetsmorgon
Jul

Den här kompositionen med havtorn och äpple lämpar sig väl som garnityr till kallskuret kött, men också som tillbehör till ost.

3 december 2014
Visa mer
4 - 8 på buffé)

Du behöver

  • 3 dl havtornspuré
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk akaciahonung
  • 4 äpplen (gärna Ingrid Marie), klyftade
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka upp havtornspuré, vaniljstång, urskrapade vaniljfrön och honung.
  2. Lägg i äpplena och låt sjuda i ca 15 minuter tills de börjar att puréa sig något. Balansera med vinägern så att det blir lagom syra.
  3. Servera äpplena kalla.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept