Halstrad röding med sallad på betor, pepparotssmetana och örter

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

Betsallad på rödbetor, polkabetor och gulbetor serveras med halstrad röding och smetana smaksatt med pepparrot.

6 mars 2015
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • g röding
  • olivolja
  • 2 gula betor
  • 2 polkabetor
  • 1 rödbetor, råa hyvlade
  • 2 dl smetana
  • 1 bit pepparrot
  • salt
  • peppar
  • 20 g smör
  • 1 knippe/ask körvel
  • 1 knippe dill
  • 1 påse spenat
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka betorna i vatten ca 30-40 min beroende storlek , skölj dem och skala under rinnande vatten. Dela i klyftor.
  2. Halstra rödingen i het panna eller i grillpanna med olivolja, 1 min på var sida.
  3. Dela citronen och grilla den lätt i pannan, ca 30 sekunder.
  4. Hyvla rödbetan på mandolin eller osthyvel och rippla lite olja över, strö över lite salt.
  5. Värm gul- och polkabetorna i smör några minuter. Lägg upp dem på tallriken med spenat och rödbetorna. Riv pepparroten och blanda med smetana, krydda med lite salt och peppar. Lägg upp rödingen och riv örterna grovt över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept