Halstrad skrei med betsallad och pepparotssmetana

1 h
4
1 h
4

Du behöver

  • 600-800 g torskrygg av skrei, i 4 bitar
  • olivolja
  • 2 gula betor
  • 2 polkabetor
  • 1 rödbetor, råa hyvlade
  • 2 dl smetana
  • 1 bit pepparrot
  • salt och peppar
  • 20 g smör
  • 1 knippe/ask körvel
  • 1 knippe dill
  • 1 påse spenat
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka betorna (inte rödbetorna) i vatten ca 30-40 min beroende storlek, skölj dem och skala under rinnande vatten. Dela i klyftor.
  2. Halstra torsken i het panna eller i grillpanna  med olivolja 2 minuter på var sida, och låt den eftersteka i pannan på låg värme så att den blir glansig inuti, ca 45 grader.
  3. Dela citronen och grilla den lätt i pannan ca 30 sek.
  4. Hyvla rödbetan på mandolin eller osthyvel och rippla lite olja och strö lite salt över.
  5. Värm de andra betorna i  smör några minuter.
  6. Lägg upp dem på tallriken med spenat  och  rödbetorna.
  7. Riv pepparroten och blanda med smetana, lite salt och peppar. Lägg upp torsken och riv örterna grovt över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept