Gravad lax med citron och svartpeppar

1,5 dygn
6 - 8
1,5 dygn
6 - 8

Du behöver

  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 citron, grovrivet skal från
  • 1 knippe dill, (dillstjälkarna till gravning, dillen finhackas till servering)
  • 2 msk citronolivolja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk söt svensk senap

Gör så här

  1. Gnid in laxen med råvarorna och lägg den i en påse mellan 24-36 timmar, beroende på tjocklek.
  2. Skär laxen i tunna skivor, servera den med rikligt med nyriven pepparrot, finhackad dill och crème fraiche och lite söt svensk senap. Gärna lite julvört eller ett gott knäckebröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept