Gräddkokt grönkål med bacon

15 min
4 p
15 min
4 p

Du behöver

  • 1 stånd grönkål, om det är stort så går det bra att frysa in hälften
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 140 g bacon, i bitar
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk maizena

Gör så här

  1. Plocka grönkålen och riv den i småbitar. Blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl den därefter i isvatten och låt rinna av.
  2. Stek baconet i torr panna i några minuter så att det blir knaprigt. Ta upp baconet och fortsätt att fräsa schalottenlöken i baconfettet.
  3. Slå på grädden och smaksätt med senap, salt och peppar. Red av med lite maizena så att det blir krämigt. Vänd ner bacon och grönkål. Smaka av en sista gång med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept