Gotlandstataki

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Det bästa ön har är de världsberömda morötterna och ett utmärkt nötkött från närliggande gårdar med smaker från Japan. Gotlandstataki består av sotat kött som serveras med morotssallad smaksatt med ingefära, sesam och youzusås.

1 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g oxfile eller biffrad, putsad
  • 1 knippe morötter
  • 1-2 gemsallad
  • 1 bit ingefära
  • 1 lime
  • 1 dl youzusås alt. kikkomansoya med lite limejuice
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrö
  • salt
  • lite blandad krasse
  • svartpeppar
  • lite creme fraiche till servering

Gör så här

  1. Sota köttet runt om, hårt så att det får karaktär.
  2. Skär köttet i tunna skivor.
  3. Strimla morötterna fint och marinera dom med riven ingefära, limeskal, olivolja och sesamolja lite flingsalt.
  4. Tag lite sallad, morötter och gör små rullader, avsluta med ett par varv peppar.
  5. Gärna en liten klick creme fraiche och krasse på toppen avsluta med yuozusås, sesamfrö på toppen och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept