Fredrik Erikssons griljering till julskinka

Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons griljering till julskinka

5 ingredienser

Det finns några olika varianter av griljering till julskinka.Det viktigaste är att den blir krispig! Undvik plastfilm direkt pågriljeringen när skinkan står i kylen.
Hemma kör vi numera med

ugnsbakad julskinka

(som vi smakar av ljummen kvällen innan). Den ugnsbakade skinkanhar lite högre sälta än den kokta – något som viuppskattar.

Testa att smaksätta din griljering med rivet apelsinskal eller färska örter.

Ingredienser

  • 1 julskinka, normalstor, ugnsbakad (eller kokt julskinka)

Griljering

  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 3 msk grov söt senap
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Dra bort svålen från julskinkan och torka torrt med hushållspapper. Pudra över lite maizena.
  2. Blanda ägg och senap till en jämn smet och bred det över skinkan.
  3. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i 250 grader varm ugn i 10–15 minuter, beroende på hur stark värme ugnen ger.