Brownie med chokladkräm och apelsinsorbet

6

Du behöver

  • 200 g ägg
  • 265 g smör
  • 175 g mörk choklad 65%
  • 130 g mjöl
  • 150 g socker

Chokladkräm

  • 250 g grädde
  • 250 g mjölk
  • 100 g äggula
  • 200 g mörk choklad 65%

Chokladsås

  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Apelsinsorbet

  • 1 l färskpressad apelsin juice
  • 2 dl sockerlag 50/50 vatten/socker
  • 1 st gelatinblad

Saltrostade nötter

  • 1 dl pecannötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl vatten

Rostad vit choklad

  • 2 dl vit choklad pellets

Gör så här

  1. Brownie
    Smält smör och choklad , rör ihop socker och äggen,tillsätt den smälta smöret och chokladen i ägg och socker blandningen.
  2. Blanda i mjölet och vispa ihop den. Häll i den i en lagom stor form, man vill ha den 1 1/2 cm tjock . Baka av på 200 grader i cirka 5 min. Låt svalna. Skär kakan i 10x4 cm stora bitar.
  3. Chokladkräm
    Sjud upp mjölken, grädden och äggulan till 84 grader, slå den över chokladen, mixa ihop den med en stavmixer och häll i en passande form och kyl ner.
  4. Chokladsås
    Blanda allt i en kastrull och koka ihop till en lagom konsistens.
  5. Apelsinsorbet
    Värm lite juice, smält i gelatinbladet och blanda ihop resten och kyl ner, kör i  glassmaskinen eller låt stå i frysen (blir mycket bättre med en glassmaskin).
  6. Saltrostade nötter
    Koka ihop salt och vattnet, häll över nötterna och rosta torra.
  7. Rostad vit choklad
    Rosta chokladen i ugnen på 160 grader i cirka 10 minuter.
  8. Lägg browninen i botten, lägg ett ägg med chokladcreme,ett ägg med sorbet.
  9. Garnera med apelsinfiléer, rostad vit choklad, nötter och chokladsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept