Blomkål á la polonaise

Från Nyhetsmorgon

Blomkål á la polonaise fanns på menyerna när jag började laga mat för 30 år sedan. Man kokar blomkålsbuketter och låter dem rinna av. Därefter strör man över hårdkokt hackat ägg, persilja och smörfrästa brödkrutonger. I mitt recept har jag kokat blomkålen hel. Idag hittar man sällan den här rätten på meny, vilket är lite synd tycker jag.

29 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

Blomkål á la polonaise

  • 1 st blomkålshuvud
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 skivor formbröd
  • 40 g smör
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Blomkål á la polonaise
    Lägg blomkålshuvudet i en kastrull. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och sätt på locket. Koka i 5-10 minuter, beroende på storlek.
  2. Skär under tiden brödet i skivor och rosta i torr stekpanna.
  3. Ta upp blomkålshuvudet och lägg det i en skål, men spara vattnet som är en jättegod buljong. Rör ner smöret i den varma buljongen. Hacka äggen och fördela runt blomkålen och häll över den varma buljongen.
  4. Strö till sist över brödkrutonger och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept