Asplunds pizza för glöggmingel

Fredrik Eriksson ny

Asplunds pizza för glöggmingel

7 ingredienser

20 min

Enkel smördegspizza med fikon, getost och rostade nötter. Passar perfekt som tilltugg på glöggfesten.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 rulle smördeg
  • 200 g getost
  • 3 färska fikon
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 dl blandade rostade nötter och frön
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Nagga smördegen och grädda den i 225 grader i ca 10 min, ta ut och platta till något.
  2. Dela fikon och blanda med olivoljan och honung, lägg ut den på pizzan och smula getosten runt.
  3. Fortsätt att grädda i 225 grader i ca 7-10 min, så att den blir frasig och lagom gyllenbrun.
  4. Ringla lite olja över, slå över nötter och skär fina apelsinfiléer att garnera med. Serveras ljummen.