Inkokt rabarber med jordgubbar och punchglass

4

Du behöver

  • 1 liter färska jordgubbar

Inkokt rabarber

  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 st pressad citron
  • 1 dl jordgubbar

Vaniljglass

  • 500 g grädde
  • 500 g mjölk
  • 200 g äggulor
  • 200 g socker
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Inkokt rabarber: Skala rabarbern.
  2. Dela ner den i bitar och koka upp skalen med jordgubbar, socker och vatten. Låt sedan dra i en timme.
  3. Ta bort skalen, koka upp lagen igen och lägg i rabarbern. Ta bort från värmen, låt svalna och smaka av med citronsaften.
  4. Vaniljglass: Koka upp grädden och mjölken.
  5. Vispa ägggulor, socker och vaniljstång.
  6. Häll den varma grädd/mjölken över äggensmeten och vispa hela tiden tills det är blandat.
  7. Värm sedan allt till 85 grader. Sila av. Häll i punschen och frys i glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept